30000+ Important MCQs for POLICE SI

30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.


Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 12 of Department 40]

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

111) Pointing to a lady in a photograph, Meera said, “Her father’s only son’s wife is my mother-in -law”. How is Meera’s husband related to that lady in the photo?

  • (A) Nephew
  • (B) Uncle
  • (C) Father
  • (D) Son
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

112) A man said to a lady, “Your mother’s husband’s sister is my mother.” How is the man related to the lady?

  • (A) Cousin
  • (B) Brother
  • (C) Nephew
  • (D) Son
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

113) A woman introduces a man as the son of the brother of her mother. How is the man, related to the woman ?

  • (A) Uncle
  • (B) Nephew
  • (C) Son
  • (D) Cousin
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

114) Rajiv is the brother of Arun. Sonia is the sister of Sunil. Arun is the son of Sonia. How is Rajiv related to Sunil ?

  • (A) son
  • (B) brother
  • (C) nephew
  • (D) father
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

115) If Kamal says, “Ravi’s mother is the only daughter of my mother”, how is Kamal related to Ravi?

  • (A) Brother
  • (B) Father
  • (C) Grandfather
  • (D) Cannot be determined
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

116) Among her children, Ganga’s favourites are Ram and Rekha. Rekha is the mother of Sharat, who is loved most by his uncle Mithun. The head of the family is Ram Lal, who is succeeded by his sons Gopal and Mohan. Gopal and Ganga have been married for 35 years and have 3 children. What is the relation between Mithun and Mohan?

  • (A) Uncle
  • (B) Son
  • (C) Brother
  • (D) No relation
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

117) Pointing to a boy, Urmila said, “He is the son of my grandfather’s only daughter.” How is the boy related to Urmila?

  • (A) Maternal Aunt
  • (B) Paternal Aunt
  • (C) Data inadequate
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

118) Prema is Ajay’s sister. Benita is Ajay’s mother. Benjamin is Benita’s father. Leela is Benjamin’s mother. How is Prema related to Leela?

  • (A) Daughter-in-law
  • (B) Daughter
  • (C) Great Grand Daughter
  • (D) Grand Daughter
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

119) Pointing to an old man, Kailash said, "His son is my sons uncle." How is the old man related to Kailash ?

  • (A) Grandfather
  • (B) Brother
  • (C) Uncle
  • (D) Father
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Reasoning

120) A woman introduces a man as the son of the brother of her mother. How is the man, related to the woman ?

  • (A) Uncle
  • (B) Nephew
  • (C) Son
  • (D) Cousin
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 40 | Page : 12

Jump to

TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions, POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI