30000+ Important MCQs for POLICE SI

30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.


Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 7 of Department 40]

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Math

64) If A and B together can complete a piece of work in 15 days and B alone in 20 days, in how many days can A alone complete the work?

  • (A) 60
  • (B) 45
  • (C) 40
  • (D) 30
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Math

65) If A and B together can complete a work in 18 days, A and C together in 12 days, and B and C together in 9 days, then B alone can do the work in:

  • (A) 18 days
  • (B) 24 days
  • (C) 30 days
  • (D) 40 days
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Math

66) A can complete a piece of work in 18 days, B in 20 days and C in 30 days, B and C together start the work and forced to leave after 2 days. The time taken by A alone to complete the remaining work is:

  • (A) 10 days
  • (B) 12 days
  • (C) 15 days
  • (D) 16 days
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Math

67) Working 5 hours a day, A can Complete a work in 8 days and working 6 hours a day, B can complete the same work in 10 days. Working 8 hours a day, they can jointly complete the work in:

  • (A) 3 days
  • (B) 4 days
  • (C) 4.5 days
  • (D) 5.4 days
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Math

68) Ganga and Saraswati, working separately can mow field in 8 and 12 hours respectively. If they work in stretches of one hour alternately. Ganga is beginning at 9 a.m., when will the moving be completed?

  • (A) 6:20 PM
  • (B) 6:30 PM
  • (C) 6:36 PM
  • (D) 6:42 PM
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Math

69) If 10 men can do a piece of work in 12 days, the time taken by 12 men to do the same piece of work will be:

  • (A) 12 days
  • (B) 10 days
  • (C) 9 days
  • (D) 8 days
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Math

70) To complete a work, A takes 50% more time than B. If together they take 18 days to complete the work, how much time shall B take to do it?

  • (A) 30 days
  • (B) 35 days
  • (C) 40 days
  • (D) 45 days
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 40 | Page : 7

Jump to

TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions, POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI