Home
Exams
POLICE SI MCQs
Page 9
30000+ Important MCQs for POLICE SI
30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.
Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 9 of Department 40]
81) "If you don't keep quiet I shall shoot you, " he said to her in a calm voice.
(A) He warned her to shoot if she didn't keep quiet calmly.
(B) He said calmly that i shall shoot you if you don't be quiet.
(C) He warned her calmly that he would shoot her if she didn't keep quiet.
(D) Calmly he warned her that be quiet or else he will have to shoot her.
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
82) Change the speech:
"Please don't go away", she said.
(A) She said to please her and not go away.
(B) She told me not to go away.
(C) She begged that I not go away.
(D) She begged me not to go away.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
83) Change the speech:
Rajesh said, "I bought a car yesterday."
(A) Rajesh said that I have bought a car the previous day.
(B) Rajesh told us that he had bought a car yesterday.
(C) Rajesh said that he bought a car the previous day.
(D) Rajesh said that he had bought a car the previous day.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
84) Change the speech:
He said to me, "What time do the offices close?"
(A) He wanted to know what time the offices close.
(B) He asked me what time did the offices close.
(C) He asked me what time the offices closed.
(D) He asked me what time the offices did close.
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
85) Change the speech:
He said, "The mice will play, when the cat is away."
(A) He said that the mice will play when the cat is away.
(B) He said that the mice would play when the cat was away.
(C) He said that the mice would play when the cat would be away.
(D) He said that the mice shall play, when the cat is away.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
86) Change the speech:
He said, "I must go next week."
(A) He said that he must go next week.
(B) He said that he must go the following week.
(C) He said that he would have to go the following week.
(D) He said that he was to go the following week.
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
87) Change the speech:
Rajan said, "O that I were a child again!"
(A) Rajan exclaimed with wonder that he was a child again.
(B) Rajan wondered that were he a child again.
(C) Rajan strongly wished that he had been a child again.
(D) Rajan prayed that he were a child again.
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
88) Change the speech:
He said, "I clean my teeth twice a day."
(A) He said that he cleaned his teeth twice a day.
(B) He said that he cleans his teeth twice a day.
(C) He said that he used to clean his teeth twice a day.
(D) He said that he is used to cleaning his teeth twice a day.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
89) Change the speech:
The employer said to the workman, "I cannot pay you higher wages."
(A) The employer told the workman that he could not be paid higher wages.
(B) The employer told the workman that he could not pay him higher wages.
(C) The employer forbade the workman to pay higher wages.
(D) The employer warned the workman that he cannot pay him higher wages.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
90) Which one of the following countries is known as the “Land of Thunderbolt?
(A) Bolivia
(B) Bhutan
(C) Belgium
(D) Nepal
Correct Answer - Option
(B)
Explanation :
Bhutan is a country located up in the mountain ranges and thus, experiences thunderbolts on a regular basis. Thunder and lightning are frequent there in the mountains.
You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 40 | Page : 9
Jump to Go
TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions,
POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI