30000+ Important MCQs for POLICE SI

30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.


Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 8 of Department 40]

A

Ankit Singh • 6.54K Points
Tutor III Math

71) If 10 men or 20 boys can make 260 mats in 20 days, then how many mats will be made by 8 men and 4 boys in 20 days?

  • (A) 260
  • (B) 240
  • (C) 280
  • (D) 520
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yogesh • 7.43K Points
Tutor III Physics

72) Out of the following, which is not emitted by radioactive substance?

  • (A) Electrons
  • (B) Electromagnetic radiations
  • (C) Alpha particles
  • (D) Neutrons
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yogesh • 7.43K Points
Tutor III Physics

74) RADAR is used for:

  • (A) receiving a signals in a radio receiver.
  • (B) locating submerged submarines.
  • (C) locating geostationary satellites.
  • (D) detecting and locating the position of objects such as Aeroplanes.
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

A radar system consists of a transmitter producing electromagnetic waves in the radio or microwaves domain, a transmitting antenna, a receiving antenna (often the same antenna is used for transmitting and receiving) and a receiver and processor to determine properties of the objects.



Radar is an object-detection system that uses radio waves to determine the range, angle, or velocity of objects. It can be used to detect aircraft, ships, spacecraft, guided missiles, motor vehicles, weather formations, and terrain.



Radio waves from the transmitter reflect off the object and return to the receiver, giving information about the object's location and speed.

B

Brijesh Goswami • 9.45K Points
Tutor III English

75) Change the speech:
The sage said, "God helps those who help themselves."

  • (A) The sage said that God helps those who help themselves.
  • (B) The sage said that God helped those whose helped themselves.
  • (C) The sage said that God helps those who helped themselves.
  • (D) The sage said that God helped those who help themselves.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Brijesh Goswami • 9.45K Points
Tutor III English

76) Change the speech:
He said, "Where shall I be this time next year!"

  • (A) He asked that where should he be that time next year.
  • (B) He wondered where he should be that time the next year.
  • (C) He contemplated where shall he be that time the following year.
  • (D) He wondered where he would be that time the following year.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Brijesh Goswami • 9.45K Points
Tutor III English

77) Change the speech:
He said , "I saw a book here."

  • (A) He said that he saw a book here.
  • (B) He said that he saw a book there.
  • (C) He said that he had seen a book here.
  • (D) He said that he had seen a book there.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Brijesh Goswami • 9.45K Points
Tutor III History

78) Change the speech:
He said to me, "Where is the post office?"

  • (A) He wanted to know where the post office was.
  • (B) He asked me that where the post office was.
  • (C) He asked me where the post office was.
  • (D) He asked me where was the post office.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Brijesh Goswami • 9.45K Points
Tutor III English

79) Change the speech:
"Are you alone, my son?" asked a soft voice close behind me.

  • (A) A soft voice from my back asked if I was alone.
  • (B) A soft voice said to me are you alone son.
  • (C) A soft voice asked that what I was doing there alone.
  • (D) A soft voice behind me asked if I was alone.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

B

Brijesh Goswami • 9.45K Points
Tutor III English

80) Change the speech:
He said, "I have often told you not to waste your time."

  • (A) He said that he had often told not to waste your time.
  • (B) He said that he had often told him not to waste your time.
  • (C) He said that he had often suggested to him not to waste his time.
  • (D) He told that he had often told him not to waste his time.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 40 | Page : 8

Jump to

TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions, POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI