Home
Exams
POLICE SI MCQs
Page 5
30000+ Important MCQs for POLICE SI
30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.
Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 5 of Department 40]
41) Fill in the blanks with suitable word:
Marry . . . . . . a question to Mohan yesterday.
(A) was asked
(B) asked
(C) had asked
(D) asking
Correct Answer - Option
(B)
Explanation :
Sentence is in past tense with active voice.
Rule :
Subject + V3 + other agents.
Marry asked a question to Mohan yesterday.
42) Fill in the blanks with suitable word:
Merry . . . . . two husbands.
(A) has
(B) have
(C) is
(D) are
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
43) Which is the biggest tax paying sector in India?
(A) Banking sector
(B) Transport sector
(C) Industrial sector
(D) Agriculture sector
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
44) Who was the author of Buddha Charita?
(A) Nagarjuna
(B) Asvaghosha
(C) Vasumitra
(D) Nagasen
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
45) Buddha attained Mahaparinirvana in the republic of
(A) Lichhavis
(B) Mallas
(C) Palas
(D) Shakyas
Correct Answer - Option
(B)
Explanation :
Lord Buddha attained Mahaparinirvana at Kushinagar, the mortal remains of Tathagat were kept in the ‘parliament house’, of the Republic of Mallas.
46) Tripitaka texts are related with which religion?
(A) Buddhism
(B) Vedic
(C) Shaivism
(D) Jainism
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
47) Buddha is depicted on the coins of
(A) Kanishka
(B) Wima Kadphises
(C) Budhgupta
(D) Nahapana
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
48) Metre : Mile : Kilometre
(A) They are units of distance
(B) They are units of weight
(C) They are units of electricity
(D) They are units of measuring anything
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
49) Select the word which has same relation:
Potato : Carrot : Raddish
(A) Sesame
(B) Tomato
(C) Spinach
(D) Groundnut
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
50) Select the letter which has same relation:
11 : 5 :: 17 : ?
(A) 10
(B) 12
(C) 8
(D) 6
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 40 | Page : 5
Jump to Go
TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions,
POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI