Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 3
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 3
of Department 16]
21) Choose the word which is different from the rest.
(A) Arrow
(B) Axe
(C) Knife
(D) Dagger
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
22) Choose the word which is different from the rest.
(A) Feathers
(B) Tentacles
(C) Scales
(D) Pseudopodia
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
23) Choose the word which is different from the rest.
(A) Dog
(B) Horse
(C) Goat
(D) Fox
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
24) Choose the word which is different from the rest.
(A) House
(B) Cottage
(C) School
(D) Palace
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
25) Choose the word which is different from the rest.
(A) Physics
(B) Chemistry
(C) Geography
(D) Botany
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
26) Choose the word which is different from the rest.
(A) Football
(B) Volleyball
(C) Cricket
(D) Chess
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
27) Choose the word which is different from the rest.
(A) Trunk
(B) Tree
(C) Fruit
(D) Leaf
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
28) Choose the word which is different from the rest.
(A) Giraffe
(B) Hyena
(C) Deer
(D) Rhinoceros
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
29) Choose the word which is different from the rest.
(A) Poland
(B) Greece
(C) Spain
(D) Korea
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
30) Anuj started walking positioning his back towards the sun. After sometime, he turned left, then turned right and then towards the left again. In which direction is he going now?
(A) South or West
(B) North or West
(C) North or South
(D) East or West
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 16 | Page : 3
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning