Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 8
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 8
of Department 16]
71) Find the word which has same relation:
Eye : Wink : : Heart : ?
(A) Quiver
(B) Move
(C) Throb
(D) Pump
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
72) Find the word which has same relation:
Appraiser : Building :: Critic : ?
(A) Gold
(B) Book
(C) Judge
(D) Masterpiece
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
73) Find the word which has same relation:
Ruby : Red :: Sapphire : ?
(A) Green
(B) Silver
(C) White
(D) Blue
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
74) Find the word which has same relation:
Horse : Jockey :: Car : ?
(A) Brake
(B) Steering
(C) Chauffeur
(D) Mechanic
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
75) Find the word which has same relation:
Doctor : Diagnosis :: Judge : ?
(A) Judgement
(B) Lawyer
(C) Punishment
(D) Court
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
76) Find the word which has same relation:
Professor : Lecture :: Doctor : ?
(A) Patient
(B) Medicine
(C) Disease
(D) Hospital
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
77) Find the word which has same relation:
Knife : Cut :: Axe : ?
(A) Chop
(B) Sever
(C) Slice
(D) Lacerate
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
78) Find the word which has same relation:
Noise : Din :: Quiet : ?
(A) Mouth
(B) Gag
(C) Dumb
(D) Hush
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
79) Find the word which has same relation:
Sports : Logo :: Nation : ?
(A) Animal
(B) Emblem
(C) Ruler
(D) Anthem
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
80) Pointing to a photograph, a woman says, “This man’s son’s sister is my mother-in-law.” How is the woman’s husband related to the man in the photograph?
(A) Son
(B) Grandson
(C) Nephew
(D) Son-in-law
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 16 | Page : 8
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning