Reasoning MCQ Questions with answers

Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.

Learn Reasoning mcqs in hindi here.

Learn Reasoning MCQs [Page 5 of Department 16]

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

41) After walking 6 km, I turned right and covered a distance of 2 km, then turned left and covered a distance of 10 km. In the end, I was moving towards the north. From which direction did I start my journey?

  • (A) North
  • (B) South
  • (C) East
  • (D) West
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

42) Rasik walks 20 m North. Then he turns right and walks 30 m. Then he turns right and walks 35 m. Then he turns left and walks 15 m. Then he again turns left and walks 15 m. In which direction and how many metres away is he from his original position?

  • (A) 15 metres West
  • (B) 30 metres East
  • (C) 30 metres West
  • (D) 45 metres East
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

43) Laxman went 15 kms to the west from my house, then turned left and walked 20 kms. He then turned East and walked 25 kms and finally turning left covered 20 kms. How far was he from his house?

  • (A) 5 kms
  • (B) 10 kms
  • (C) 40 kms
  • (D) 80 kms
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

44) Going 50 m to the South of her house, Radhika turns left and goes another 20 m. Then, turning to the North, she goes 30 m and then starts walking to her house. In which direction is she walking now?

  • (A) North-west
  • (B) North
  • (C) South-east
  • (D) East
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

45) There are four towns P, Q, R and T. Q is to the South-west of P, R is to the east of Q and south-east of P, and T is to the north of R in line with QP. In which direction of P is T located?

  • (A) North-east
  • (B) North
  • (C) South-east
  • (D) East
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

46) From his house, Lokesh went 15 kms to the North. Then he turned West and covered 10 kms. Then, he turned South and covered 5 kms. Finally, turning to East, he covered 10 kms. In which direction is he from his house?

  • (A) East
  • (B) South
  • (C) West
  • (D) North
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

47) I am facing east. I turn 100° in the clockwise direction and then 145° in the anticlockwise diretion. Which direction am I facing now?

  • (A) North
  • (B) North-east
  • (C) East
  • (D) South-west
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Deepak Sahoo • 10.78K Points
Tutor II Reasoning

48) If A is to the south of B and C is to the east of B, in what direction is A with respect to C?

  • (A) South-west
  • (B) South-east
  • (C) North-west
  • (D) North-east
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Radhika Singh • 4.69K Points
Extraordinary Reasoning

49) Five girls are sitting in a row. Rashi is not adjacent to Sulekha or Abha. Anuradha is not adjacent to Sulekha. Rashi is adjacent to Monika. Monika is at the middle in the row. Then, Anuradha is adjacent to whom out of the following?

  • (A) Abha
  • (B) Monika
  • (C) Sulekha
  • (D) Rashi
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Radhika Singh • 4.69K Points
Extraordinary Reasoning

50) There are five different houses, A to E in a row. A is to the right of B and E is to the left of C and right of A. B is to the right of D. Which of the houses is in the middle?

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 16 | Page : 5

Jump to

Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning

Attempt 600+ Quizzes on Reasoning

Download our easy to use, user friendly Android App from Play Store. And learn MCQs with one click.

Image