Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 12
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 12 of Department 42]
111) Who led the Salt Satyagraha Movement with Mahatma Gandhi?
(A) Sarojini Naidu
(B) Muthu Lakshmi
(C) Mridula Sarabhai
(D) Annie Besant
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
112) During India’s struggle for independence who was the first to start ‘Satyagraha’?
(A) Mahatma Gandhi
(B) Sardar Patel
(C) Jawahar Lal Nehru
(D) Vinoba Bhave
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
113) Mahatma Gandhi’s close English compatriot during the freedom Movement was
(A) William Wavell
(B) Thomas Moore
(C) Charlie Freer (C.F.) Andrews
(D) A.O. Hume
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
114) Gandhji returned to India from South Africa in
(A) 1914
(B) 1915
(C) 1916
(D) 1917
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
115) Who called Gandhiji ‘half naked beggar’?
(A) Jinnah
(B) Winston Churchill
(C) Hastings
(D) Mountbatten
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
116) Who was the last British Viceroy of India?
(A) Lord Lintithgow
(B) Lord Wavell
(C) Clement Atlee
(D) Lord Mountbatten
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
117) The lady Congress leader who went underground during the Quit India Movement was
(A) Aruna Asaf Ali
(B) Sarojini Naidu
(C) Vijay Laxmi Pandit
(D) Sucheta Kripalani
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
118) Gandhi Irwin pact was in
(A) 5 March 1931
(B) 10 March 1927
(C) 15 March 1929
(D) 28 March 1935
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
119) India attained ‘Dominion States’ on
(A) 15th January, 1947
(B) 15th August,1947
(C) 15th August, 1950
(D) 15th October, 1947
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
120) Who among the following was regarded by Mahatma Gandhi as his ‘Political Guru’?
(A) Gopal Krishna Gokhle
(B) Bal Gangadhar Tilak
(C) Pherz Shah Mehta
(D) Dadabhai Naoroji
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 42 | Page : 12
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO