Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 3
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 3 of Department 42]
21) Which of the following Gupta kings stopped the Huns from invading India?
(A) Kumaragupta
(B) Samudragupta
(C) Skandgupta
(D) Chandragupta
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
22) Harsha was the last great royal patron of
(A) Jainism
(B) Buddhism
(C) Shaivism
(D) Bhagavatism
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
23) India's trade with the Roman Empire came to an end with the invasion of Rome by the
(A) Arabs
(B) Hungarians
(C) Hunas
(D) Turks
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
24) Emperor Harsha's southward march was stopped on the Narmada river by
(A) Pulakesin-I
(B) Pulakesin-Il
(C) Vikramaditya-I
(D) Vikramaditya-II
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
25) During which Gupta King's reign did the Chinese traveller Fahien visit India?
(A) Chandra Gupta-I
(B) Samudra Gupta
(C) Chandragupta II
(D) Kumara Gupta
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
26) Nalanda University was a great centre of learning, especially in
(A) Buddhism
(B) Jainism
(C) Vaishnavism
(D) Tantra
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
27) The official court language of the Guptas was
(A) Pali
(B) Prakrit
(C) Hindi
(D) Sanskrit
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
28) The river Tsangpo flows through before entering India?
(A) Myanmar
(B) Pakistan
(C) Tibet
(D) China
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
29) The Tibetan river 'Tsangpo' enters India through the State of ________
(A) Arunachal Pradesh
(B) Assam
(C) Manipur
(D) Nagaland
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
30) Which of the following rivers divides the 'Deccan Tableland' from Central Highland in northern India?
(A) Chambal
(B) Krishna
(C) Godavari
(D) Narmada
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 42 | Page : 3
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO