Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 20
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 20 of Department 42]
191) State Land Reforms is under which part of the Constitution?
(A) 7th Schedule
(B) 8th Schedule
(C) 9th Schedule
(D) 10th Schedule
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
192) The Bonded Labour System (Abolition) Act was legislated in
(A) 1974
(B) 1976
(C) 1977
(D) 1978
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
193) The scope of land reforms does not include
(A) abolition of intermediaries
(B) consolidation of land holdings
(C) housing loans to farmers
(D) cooperative farming
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
194) Which one of the following countries is the leading producer of uranium?
(A) Canada
(B) Australia
(C) France
(D) Russia
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
195) Which of the following schedules of Indian constitution is related with the allotment of seats in Rajya Sabha?
(A) Third Schedule
(B) Fourth Schedule
(C) Fifth Schedule
(D) Sixth Schedule
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
196) Which one of the following is a subject of the concurrent list?
(A) Foreign Affairs
(B) Radio and Television
(C) Criminal matters
(D) Police
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
197) In how many articles of Indian constitution, Directive principles of the state policy are mentioned?
(A) From Article 36-51
(B) From Article 36-52
(C) From Article 36-53
(D) From Article 36-54
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
198) Which of the following fundamental rights has been given to Indian citizen only
(A) Freedom of religion
(B) Life and personal Liberty
(C) Freedom of speech
(D) Equality before law
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
199) Which article of the Indian constitution provides for the financial provisions?
(A) Article 352
(B) Article 355
(C) Article 356
(D) Article 360
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
200) The Gupta Emperor Chandragupta II was succeeded by whom?
(A) Kumargupta I
(B) Skandgupta
(C) Buddhagupta
(D) Vishnugupta
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 42 | Page : 20
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO