Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 10
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 10 of Department 42]
91) The best known of the compilations of the compositions of Kabir are known as ?
(A) Shatapadi
(B) Dohavali
(C) Bijak
(D) Kavitavali
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
92) Sayana, a very important commentator of Vedas flourished in which of the following?
(A) Hoysala Empire
(B) Kakatiya dynasty
(C) Vijaynagar Empire
(D) Pandyan Empire
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
93) Chinnayya, Ponniah, Sivanandam and Vadivelu were teachers and composers related to which of the following dance in India?
(A) Kathakali
(B) Bharatnatyam
(C) Mohiniattam
(D) Kuchipudi
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
94) Which among the following river is most described in Rig-Veda?
(A) Sindhu
(B) Chenab
(C) Saraswati
(D) Ganga
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
95) ‘Me-Dam-Me-Phi’ festival is a festival of which the communities in North Eastern India?
(A) Tai-Ahom
(B) Deori Tribe
(C) Garo
(D) Khasi
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
96) Choose the correct antonym of the given word: Disseminated
(A) Concentrated
(B) Interact
(C) Acquaint
(D) Network
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
97) Choose the correct antonym of the given word: Cautiously
(A) Carefully
(B) Secretly
(C) Genuinely
(D) Carelessly
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
98) Choose the correct antonym of the given word: Counsel
(A) Advise
(B) Correct
(C) Publish
(D) Oppose
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
99) Choose the correct antonym of the given word: Spoil
(A) Blight
(B) Destroy
(C) Improve
(D) Blemish
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
100) Choose the correct antonym of the given word: Homely
(A) Rough
(B) Beautiful
(C) Smooth
(D) Outgoing
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 42 | Page : 10
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO