Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 2
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 2
of Department 22]
11) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 119
(B) 136
(C) 144
(D) 153
Correct Answer - Option
(A)
Explanation:
Only 119 has different factors, 7 and 17, and no factor is repeated.
12) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 264
(B) 385
(C) 427
(D) 671
Correct Answer - Option
(C)
Explanation:
In all other numbers, the middle digit is the sum of the other two.
13) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 4232
(B) 4321
(C) 5698
(D) 8597
Correct Answer - Option
(A)
Explanation:
This is the only number in which a digit has been repeated.
14) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 144
(B) 168
(C) 196
(D) 265
Correct Answer - Option
(B)
Explanation:
Each of the numbers except 168, is a perfect square.
15) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 232
(B) 431
(C) 612
(D) 813
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
16) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 2
(B) 16
(C) 56
(D) 128
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
17) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 11
(B) 13
(C) 15
(D) 17
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
18) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 2936
(B) 3759
(C) 4836
(D) 5814
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
19) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 15
(B) 21
(C) 28
(D) 30
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
20) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 27
(B) 125
(C) 729
(D) 1321
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 22 | Page : 2
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning