Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 9
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 9
of Department 22]
81) In a certain system of coding, the word STATEMENT is written as TNEMETATS. In the same system of coding, what should be the code for the word POLITICAL?
(A) LACITILOP
(B) LCATILIOP
(C) OPILITACL
(D) None of these
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
82) If C is coded 3, DASH is coded as 32, then DANCE will be coded as
(A) 20
(B) 25
(C) 26
(D) 27
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
83) If PKROK code with 72962 and KRRPK coded with 29972 then how will be coded NJMLZ?
(A) 74314
(B) 91572
(C) 51430
(D) 45176
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
84) In a certain code language, CRY is written as MRYC, How is GET written in that language?
(A) MTEG
(B) MGET
(C) MEGT
(D) METG
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
85) In a certain code, TRIPPLE is written as SQHOOKD. How is DISPOSE written in that code ?
(A) EJTQPTF
(B) EJTQPTG
(C) CHRPNRD
(D) CHRONRD
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
86) "RUMOUR" is written as "MURRUO". How is "RACKET" written in that code language?
(A) TEKCAR
(B) CARKET
(C) CARTEK
(D) TAKCAR
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
87) In a certain code language, "C" is written as "24" and "EYE" is written as "46". How is "THE" written in that code language?
(A) 45
(B) 46
(C) 47
(D) 48
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
88) If COOL is coded as DQRP, then write the code for HOT
(A) JQW
(B) IQW
(C) IQX
(D) IPW
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
89) In a code language, EARN is written as 4073. What is the code for LIGHT?
(A) 18670
(B) 18671
(C) 18679
(D) 19679
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
90) If C is coded 3 , DASH is coded as 32 , then DANCE will be coded as
(A) 20
(B) 25
(C) 26
(D) 27
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 22 | Page : 9
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning