Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 5
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 5
of Department 22]
41) Complete the series:
Habits : Instinct :: _____ : ______
(A) Work : Play
(B) Birds : Animals
(C) Training : Heredity
(D) Learning : Force
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
42) Complete the series:
Marble : Quarry :: Salt : _____
(A) Mine
(B) Grave
(C) Stone
(D) Solid
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
43) Complete the series:
Interest : Banker :: Salary : _____
(A) Prisoner
(B) Labourer
(C) Landlord
(D) Employee
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
44) Complete the series:
Rancour : Affection :: ______ : ______
(A) Grasp : Hold
(B) Reprisal : Resourcefulness
(C) Affinity : Attraction
(D) Greed : Generosity
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
45) Complete the series:
Solution : Mystery :: Acute : _____
(A) Detective
(B) Study
(C) Library
(D) Books
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
46) Complete the series:
Patter : Rain :: Thunder : _____
(A) Waves
(B) Bugles
(C) Clouds
(D) Stream
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
47) Complete the series:
Suggest : Demand :: _____ : ______
(A) Take : Grab
(B) Question : Ask
(C) Give : Receive
(D) Deny : Request
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
48) Complete the series:
Promise : Fulfill ::
(A) Confession : Hedge
(B) Law : Enforce
(C) Pledge : Deny
(D) Pawn : Redeem
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
49) Complete the series:
Bread : Wheat :: _____ : _____
(A) Fruit : Tree
(B) Butter : Cow
(C) Oil : Corn
(D) Wine : Grape
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
50) Complete the series:
Exemption: Rule ::
(A) Exile : Nation
(B) Forgiveness: Crime
(C) Immunity : Disease
(D) Debarment : prevention
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 22 | Page : 5
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning