Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 8
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 8
of Department 22]
71) In a certain language, SIGHT is written as FVTUG. How is REVEAL written in the same language?
(A) YNRIRE
(B) DQHQMX
(C) FSJSOZ
(D) ERIRNY
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
72) If BE QUICK is coded as ZC OSGAI, then the code of the last letter of the third word in the sentence I LOVE MY COUNTRY is
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
73) If MADRAS can be written as ARSARS, how can ARKONAM be written in that code?
(A) ROAAKNM
(B) ROAKANM
(C) ROAKNNM
(D) ROKANAM
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
74) In a certain code, KAVERI is written as VAKIRE. How is MYSORE written in that code?
(A) EROSYM
(B) SYMROE
(C) SYMEOR
(D) SYMERO
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
75) If in a certain code, CORPORATIONS is written as PROCTAROSNOI, then how is JUDICIAL written in that code?
(A) IDUJLAIC
(B) UJIDLAIC
(C) UJIDICLA
(D) IDUJICLA
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
76) If CONTRIBUTE is written as ETBUIRNTOC, then which letter will be in the sixth place when counted from the left if POPULARISE is written in the same way?
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
77) In a certain code, COMPATIBLE is written as BQNPDDKAHS. How is STABILISED written in that code?
(A) TUBCJCDRHK
(B) JCBUTEDTHM
(C) JCBUTCDRHK
(D) JCBUTEFTJM
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
78) In a certain code, PLEADING is written as FMHCQMFB. How is SHOULDER written in that code?
(A) KCDQTIPV
(B) QDCKVPIT
(C) QDCKTIPV
(D) TIPVQDCK
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
79) In a certain code, the words COME AT ONCE were written as XLNVZGLMXV. In the same code, which of the following would code OK?
(A) KL
(B) LM
(C) KM
(D) LP
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
80) In a certain code language, BEAT is written as YVZG, then what will be the code of MILD?
(A) ONRW
(B) NOWR
(C) ONWR
(D) NROW
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 22 | Page : 8
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning