Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 3
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 3
of Department 22]
21) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 51
(B) 64
(C) 121
(D) 144
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
22) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 5698
(B) 6958
(C) 8793
(D) 9865
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
23) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 9
(B) 10
(C) 11
(D) 16
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
24) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 120
(B) 140
(C) 240
(D) 360
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
25) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 49
(B) 63
(C) 77
(D) 81
Correct Answer - Option
(D)
Explanation:
Each of the numbers except 81, is divisible by 7.
26) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 6482
(B) 4826
(C) 2648
(D) 2468
Correct Answer - Option
(D)
Explanation:
All other numbers contain first four consecutive even numbers but not in proper order.
27) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 1592
(B) 2384
(C) 3629
(D) 3756
Correct Answer - Option
(C)
Explanation:
In all other numbers, the last digit is two times the first.
28) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 1532
(B) 4268
(C) 5846
(D) 6137
Correct Answer - Option
(B)
Explanation:
In all other numbers, the last digit is one more than the first digit.
29) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 150
(B) 175
(C) 200
(D) 250
Correct Answer - Option
(B)
Explanation:
Each of the number except 175, is an even multiplies of 25.
30) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 1754
(B) 2690
(C) 7324
(D) 9611
Correct Answer - Option
(C)
Explanation:
In all other numbers, the sum of the digits is 17.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 22 | Page : 3
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning