Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 8
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 8
of Department 30]
71) select the word which has same relation:
apples : fruit : supermarket :: novel : book : ?
(A) bookstore
(B) magazine
(C) vegetable
(D) shopping
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
72) select the word which has same relation:
ant : fly : bee :: hamster : squirrel : ?
(A) spider
(B) mouse
(C) rodent
(D) cat
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
73) select the word which has same relation:
carpenter : saw : nails :: pediatrician : stethoscope : ?
(A) thermometer
(B) baby
(C) doctor
(D) illness
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
74) select the word which has same relation:
tadpole : frog : amphibian :: lamb : sheep : ?
(A) animal
(B) wool
(C) farm
(D) mammal
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
75) select the word which has same relation:
table : wood : oak :: shirt : cloth : ?
(A) sewing
(B) dress
(C) cotton
(D) tree
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
76) select the word which has same relation:
snow : mountain : ski :: warmth : lake : ?
(A) sand
(B) swim
(C) sunburn
(D) vacation
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
77) select the word which has same relation:
walk : skip : run :: toss : pitch : ?
(A) swerve
(B) hurl
(C) jump
(D) dance
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
78) If A + B means A is the brother of B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B. Which of the following means M is the uncle of P?
(A) M % N x P
(B) N x P % M
(C) M + S % R % P
(D) M + K % T x P
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
79) Pointing to Varman, Madhav said, "I am the only son of one of the sons of his father." How is Varman related to Madhav?
(A) Nephew
(B) Uncle
(C) Father or Uncle
(D) Father
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
80) Introducing a woman, Shashank said, "She is the mother of the only daughter of my son." How that woman is related to Shashank?
(A) Daughter
(B) Sister-in-law
(C) Wife
(D) Daughter-in-law
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 30 | Page : 8
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning