Reasoning MCQ Questions with answers

Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.

Learn Reasoning mcqs in hindi here.

Learn Reasoning MCQs [Page 2 of Department 31]

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Reasoning

11) Pointing to a girl Sandeep said, "She is the daughter of the only sister of my father." How is sandeep related to the girl?

  • (A) Uncle
  • (B) Cousin
  • (C) Father
  • (D) Grandfather
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Reasoning

12) Pointing to a boy in the photograph Reena said, "He is the only son of the only child of my grandfather." How Reena is related to that boy?

  • (A) Mother
  • (B) Sister
  • (C) Aunt
  • (D) Cannot be determined
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Reasoning

13) 1. A * B means A is the sister of B
2. A $ B means B is the mother of A
3. A + B means A is the brother of B
4. A = B means B is the father of A.

Which of the following means M is the maternal uncle of N?

  • (A) M = P + Q * N
  • (B) N + P = Q * M
  • (C) N * P $ Q * M
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Reasoning

14) If the first two statements are true, the third statement is :
I. Tanya is older than Eric.
II. Cliff is older than Tanya.
III. Eric is older than Cliff.

  • (A) true
  • (B) false
  • (C) uncertain
  • (D) none
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Reasoning

15) If the first two statements are true, the third statement is :
I. Blueberries cost more than strawberries.
II. Blueberries cost less than raspberries.
III. Raspberries cost more than strawberries and blueberries.

  • (A) true
  • (B) false
  • (C) uncertain
  • (D) none
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Reasoning

16) If the first two statements are true, the third statement is :
I. All the trees in the park are flowering trees.
II. Some of the trees in the park are dogwoods.
III. All dogwoods in the park are flowering trees.

  • (A) true
  • (B) false
  • (C) uncertain
  • (D) none
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Reasoning

17) If the first two statements are true, the third statement is :
I. Mara runs faster than Gail.
II. Lily runs faster than Mara.
III. Gail runs faster than Lily.

  • (A) true
  • (B) false
  • (C) uncertain
  • (D) none
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Reasoning

18) If the first two statements are true, the third statement is :
I. Apartments in the Riverdale Manor cost less than apartments in The Gaslight Commons.
II. Apartments in the Livingston Gate cost more than apartments in the The Gaslight Commons.
III. Of the three apartment buildings, the Livingston Gate costs the most.

  • (A) true
  • (B) false
  • (C) uncertain
  • (D) none
Correct Answer - Option (A)

Explanation:

Since the Gaslight Commons costs more than the Riverdale Manor and the Livingston Gate costs more than the Gaslight Commons, it is true that the Livingston Gate costs the most.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Reasoning

19) If the first two statements are true, the third statement is :
I. The Kingston Mall has more stores than the Galleria.
II. The Four Corners Mall has fewer stores than the Galleria.
III. The Kingston Mall has more stores than the Four Corners Mall.

  • (A) true
  • (B) false
  • (C) uncertain
  • (D) none
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Reasoning

20) If the first two statements are true, the third statement is :
I. All the tulips in Zoe's garden are white.
II. All the pansies in Zoe's garden are yellow.
III. All the flowers in Zoe's garden are either white or yellow.

  • (A) true
  • (B) false
  • (C) uncertain
  • (D) none
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 31 | Page : 2

Jump to

Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning

Attempt 600+ Quizzes on Reasoning

Download our easy to use, user friendly Android App from Play Store. And learn MCQs with one click.

Image