Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 7
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 7
of Department 31]
61) Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Caste
2. Family
3. Newly married Couple
4. Clan
5. Species
(A) 2, 3, 1, 4, 5
(B) 3, 4, 5, 1, 2
(C) 3, 2, 1, 4, 5
(D) 4, 5, 3, 2, 1
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
62) Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Cut
2. Put on
3. Mark
4. Measure
5. Tailor
(A) 3, 1, 5, 4, 2
(B) 2, 4, 3, 1, 5
(C) 1, 3, 2, 4, 5
(D) 4, 3, 1, 5, 2
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
63) Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. House
2. Street
3. Room
4. Town
5. District
(A) 3, 2, 1, 4, 5
(B) 3, 1, 4, 2, 5
(C) 3, 1, 2, 4, 5
(D) 3, 1, 2, 5, 4
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
64) Complete the series:
3.5, 7, 10.5, 14, ?
(A) 15.5
(B) 16.5
(C) 17.5
(D) 18.5
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
65) In the following question, a letter has been skipped after every letter. Which of the following series observes the rule given above?
(A) ZXTNCD
(B) PRTVXZ
(C) MNXYPQ
(D) RSABLM
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
66) Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letters series shall complete .
_fgg_eg_ _eeff_ef_gg
(A) efege
(B) eefge
(C) fegef
(D) fgege
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
67) Find the missing term:
J, 9, I, R, H, S, ?, ?
(A) KT
(B) HU
(C) FT
(D) GT
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
68) Complete the series:
53, 40, 27, ?
(A) 27
(B) 12
(C) 14
(D) 53
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
69) The number of letters skipped in between adjacent letters in the series is increased by one each time. Which of the following series observes the rule?
(A) FLQUX
(B) GJNSX
(C) ADHMS
(D) HKOSV
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
70) Complete the series:
15, 14, 12, 9, 5, 0, ?
(A) -11
(B) -15
(C) - 6
(D) - 7
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 31 | Page : 7
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning