Home
Exams
BANK CLERK MCQs
Page 12
35500+ Important MCQs for BANK CLERK
35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.
Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 12 of Department 102]
111) Which network is a packet switching network?
(A) Ring network
(B) LAN
(C) Star network
(D) EuroNET
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
112) Symbolic languages were developed in
(A) 1962
(B) 1950
(C) 1974
(D) 1980
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
113) As compared to diskettes, the hard disks are
(A) more expensive
(B) more portable
(C) less rigid
(D) slowly accessed
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
114) What is the name given to the molecular-scale computer?
(A) Femtocomputer
(B) Nanocomputer
(C) Supercomputer
(D) Microcomputer
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
115) Who is considered the 'father' of the minicomputer and one of the founder fathers of the modern computer industry world-wide?
(A) George Tate
(B) Kenneth H. Olsen
(C) Seymour Cray
(D) Basic Pascal
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
116) The first microprocessors produced by Intel Corpn. and Texas Instruments were used primarily to control small
(A) microwave ovens
(B) washing machines
(C) calculators
(D) personal computers
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
117) Which printer uses a combination of laser-beam & electro photographic techniques.
(A) Laser printers
(B) Dot-Matrix
(C) Line printer
(D) Daisy wheel
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
118) A billionth of a second is defined as a:
(A) millisecond
(B) microsecond
(C) nanosecond
(D) picoseconds
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
119) Which of the following is not currently a topic in computer science?
(A) Speech recognition
(B) Artificial intelligence
(C) Thermodynamics
(D) Multiprocessing
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
120) Where have the program and data to be located before the ALU and control unit of a computer can operate on it?
(A) Internal memory
(B) Secondary memory
(C) Microprocessor
(D) Magnetic tapes
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 102 | Page : 12
Jump to Go
TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions,
BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK