Home
Exams
BANK CLERK MCQs
Page 19
35500+ Important MCQs for BANK CLERK
35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.
Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 19 of Department 102]
181) Hydraulic brakes in automobile work on
(A) Poiseuille's principle
(B) Pascal's principle
(C) Archimedes' principle
(D) Bernoulli's principle
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
182) When the barometer reading dips suddenly, it is an indication of
(A) Hot weather
(B) Calm weather
(C) Storm
(D) Dry weather
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
183) A storm is predicted if atmospheric pressure
(A) Rises suddenly
(B) Rises gradually
(C) Falls suddenly
(D) Falls gradually
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
184) On which principle does the hydraulic lift works?
(A) Newton's law
(B) Pascal's law
(C) Archimedes's law
(D) Joule's law
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
185) Why do birds not have respiratory trouble at the time of flying at high altitude ?
(A) Their lungs are very large
(B) They fly inactively
(C) They have extra air sacs
(D) They use less oxygen
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
186) When a barometer reading suddenly recedes, it indicates that climate–
(A) Will be very warm
(B) Will be extremely stormy
(C) Will remain cold
(D) Incessant rain for at least 48
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
187) When a barometer is rising air pressure is
(A) Increasing
(B) Decreasing
(C) Constant
(D) Zero
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
188) The pressure exerted by a 760 mm column of mercury at 0°C is known as
(A) 1 pascal
(B) 1 atmosphere
(C) 1 bar
(D) 1 poise
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
189) If a barometric reading is falling, this usually indicates what
(A) Increasing pressure
(B) Decreasing pressure
(C) No pressure
(D) None
Correct Answer - Option
(B)
Explanation :
A barometer is a tool that measures air pressure
A rising barometer indicates increasing air pressure, a falling barometer indicates decreasing air pressure.
In space, there is a nearly complete vacuum, so the air pressure is zero.
190) In Indian Polity which one is Supreme ?
(A) The Supreme Court
(B) The Constitution
(C) The Parliament
(D) Religion
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 102 | Page : 19
Jump to Go
TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions,
BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK