Home
Exams
BANK CLERK MCQs
Page 16
35500+ Important MCQs for BANK CLERK
35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.
Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 16 of Department 102]
151) Who discovered Penicillin?
(A) W. Roentgen
(B) Alexander Fleming
(C) Joseph Lister
(D) Robert Koch
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
152) The untreated paper falls in the following class of insulation
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
153) Photosynthesis takes place faster in
(A) Yellow light
(B) Darkness
(C) White light
(D) Red light
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
154) The vast resources of unutilised natural gas can be used in the production of
(A) Fertilisers
(B) Carbide
(C) Graphite
(D) Synthetic petroleum
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
155) The purpose of choke in tube light is?
(A) To decrease the current
(B) To increase the voltage momentarily
(C) To decrease the voltage momentarily
(D) To increase the current
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
156) Nucleus, the genetic material containing rounded body in each cell, was first discovered in 1831 by
(A) Robert Brown
(B) Rudolf Virchow
(C) Theodore Schwann
(D) Robert Hooke
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
157) Two resistors of 2 k-ohm value each and 1 watt rating are connected in series. The net resistance and wattage value will be
(A) 2 k-ohm, 2 watt
(B) 1 k-ohm, ½ watt
(C) 4 k-ohm, 1 watt
(D) 4 k-ohm, 2 watt
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
158) Escape velocity of a rocket fired from the earth towards the moon is a velocity to get rid of the
(A) Earth's gravitational pull
(B) Moon's gravitational pull
(C) Pressure of the atmosphere
(D) Centripetal force due to the earth's rotation
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
159) The IBM PC-XT was the first to include a hard drive. What was the capacity of this disk?
(A) 10 MB
(B) 20 MB
(C) 750 KB
(D) 1.44 MB
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
160) Reading of a barometer going down is an indication of
(A) Intense heat
(B) Snow
(C) Rainfall
(D) Storm
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 102 | Page : 16
Jump to Go
TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions,
BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK