Home
Exams
BANK CLERK MCQs
Page 7
35500+ Important MCQs for BANK CLERK
35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.
Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 7 of Department 102]
61) Which one of the following statements about ancient Indian Mahajanapadas is correct?
(A) All Mahajanapadas were located in Eastern India
(B) No army was maintained by the Mahajanapadas
(C) Buddhist and Jaina texts list sixteen Mahajanapadas
(D) All Mahajanapadas were oligarchies where power was exercised by a group of people
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
62) By selling an article for Rs. 247.50 we get a profit of 12.5 %. The cost of the article is ?
(A) Rs. 210
(B) Rs. 220
(C) Rs. 224
(D) Rs. 225
Correct Answer - Option
(B)
Explanation :
S.P. = Rs. 247.50
Gain = 25 / 2%
∴ C.P. = Rs. {100 / (100 + 25 / 2) x 247.50}
= Rs. (100 x 2 / 225 x 247.50)
= 220
63) If the cost price of 15 tables be equal to the selling price of 20 tables, the loss per cent is ?
(A) 20%
(B) 30%
(C) 25%
(D) 37.5%
Correct Answer - Option
(C)
Explanation :
Let C.P. of each table = Re. 1
C.P. of 20 tables = Rs. 20
S.P. of 20 table = C.P. of 15 tables = Rs. 15
∴ loss = (5/20) x 100 % = 25%
64) Idioms and phrases for - A fool's errand
(A) A blunder
(B) An impossible task
(C) A useless undertaking
(D) None of these
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
65) Idioms and phrases for - To see red
(A) To be very angry
(B) To victimise someone
(C) To find fault with
(D) To criticise others
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
66) Idioms and phrases for - Pin-money
(A) Bribery
(B) Money paid for compensation
(C) Alimony
(D) Allowance made to a lady for her expenses
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
67) Idioms and phrases for - To turn the cover
(A) To take a new way of life
(B) To work hard
(C) To pass the crises
(D) To hide the reality
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
68) Idioms and phrases for - To turn amuck
(A) To run a race
(B) To run about in frenzy
(C) To feel exhausted
(D) To run to somebody's help
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
69) Change the speech:
The teacher asked me why I had been absent the day before.
(A) The teacher asked me, "Why were you absent yesterday?"
(B) The teacher asked me, "Why are you absent yesterday?"
(C) The teacher asked me, "Why are you absent the day before?"
(D) The teacher asked me, "Were you absent the day before?"
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
70) Change the speech:
Ramesh informed his friend that he could make use of his car while he was away.
(A) Ramesh said to his friend, "You will make use of my car while I was away".
(B) Ramesh said to his friend, "Use my car while I go away".
(C) Ramesh said to his friend, "you can make use of my car while I am away".
(D) Ramesh asked his friend, "Will you make use of my car while I am away?"
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 102 | Page : 7
Jump to Go
TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions,
BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK