Home
Exams
BANK CLERK MCQs
Page 17
35500+ Important MCQs for BANK CLERK
35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.
Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 17 of Department 102]
161) Prokaryotic cells lack
(A) Membrane bound by organelles
(B) Nuclear membrane
(C) Nucleolus
(D) All of these
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
162) What is part of a database that holds only one type of information?
(A) Report
(B) File
(C) Record
(D) Field
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
163) The branch of Science which shows inter-relationship of living organism and their environment is
(A) Cell Biology
(B) Anatomy
(C) Ecology
(D) Genetics
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
164) When a moving bus stops suddenly, the passenger are pushed forward because of the
(A) Inertia of the bus
(B) Inertia of the passengers
(C) Friction between the passengers and the earth
(D) Friction between the earth and the bus
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
165) Which temperature in Celsius scale is equal to 300 K?
(A) 30°C
(B) 27°C
(C) 300°C
(D) None of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
166) Which is NOT an acceptable method of distributing small power outlets throughout an open plan office area?
(A) Flush Floor Ducting
(B) Power Skirting
(C) Power Poles
(D) Extension Cords
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
167) The inert gas which is substituted for nitrogen in the air used by deep sea divers for breathing, is
(A) Xenon
(B) Helium
(C) Krypton
(D) Argon
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
168) In a normal human body, the total number of red blood cells is
(A) 20 trillion
(B) 15 trillion
(C) 25 trillion
(D) 30 trillion
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
169) Prothrombin which helps in clotting of blood is released by
(A) Blood platelets
(B) Erythrocytes
(C) Lymphocytes
(D) Monocytes
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
170) Potassium nitrate is used in
(A) Fertiliser
(B) Medicine
(C) Glass
(D) Salt
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 102 | Page : 17
Jump to Go
TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions,
BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK