35500+ Important MCQs for BANK CLERK

35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.


Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 8 of Department 102]

K

Kartik Sharma • 7.98K Points
Tutor III English

71) Change the speech:
Vinay told me that he had been writing a letter the day before.

  • (A) Vinay said, "I will write a letter today."
  • (B) Vinay said, "I will write a letter tomorrow."
  • (C) Vinay said, "I was writing a letter yesterday."
  • (D) Vinay said, "I had been writing a letter yesterday. "
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Kartik Sharma • 7.98K Points
Tutor III English

72) Change the speech:
"Who's the conductor of this bus?" he said, and paused for a reply.

  • (A) He said who the conductor of that bus was and paused for a reply.
  • (B) He asked who was the conductor of that bus and paused for a reply.
  • (C) He asked whether who the conductor of that bus was and paused for a reply.
  • (D) He asked who the conductor of that bus was and paused for a reply.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

K

Kartik Sharma • 7.98K Points
Tutor III English

73) Change the speech:
"We'll go for an outing tomorrow," said Laila's father, "so you had better complete your homework this evening."

  • (A) Laila's father told her to complete her homework that evening as they would be going for an outing the next day.
  • (B) Laila's father told her to complete her homework this evening as they would be going for an outing the next day.
  • (C) Laila's father tells her to complete her homework this evening as they would be going for an outing the next day.
  • (D) Laila's father had told her to complete her homework that evening as they would be going for an outing the next day.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master English

74) 1 : What we would like to judge
P : in this comprehension exercise,
Q : the difficult words, phrases and sentence fragments
R : and also the meanings of
S : is your grasp of the content
6 : that constitute the paragraph.

The Proper sequence should be:

  • (A) PSRQ
  • (B) QPSR
  • (C) RQPS
  • (D) SRQP
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master English

75) It was true that
P : the pet dog
Q : would never sleep anywhere
R : we once had
S : except on the sofa

The Proper sequence should be:

  • (A) PQSR
  • (B) PRQS
  • (C) RPQS
  • (D) SPQR
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master English

76) All religious are
P : to advance the cause of peace
Q : in a holy partnership
R : justice and freedom
S : bound together

The Proper sequence should be:

  • (A) PQRS
  • (B) PRQS
  • (C) SPQR
  • (D) SQPR
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master English

77) 1 : I have not come
P : even if it means some humiliation
Q : but the boy must learn
R : to complain, he said,
S : to be honest
6 : and admit he broke our window pane.

The Proper sequence should be:

  • (A) PRQS
  • (B) QSPR
  • (C) RQSP
  • (D) SPRQ
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master English

78) 1 : The establishment of Delhi Sultanate
P : new features in art and architecture
Q : and their diffusion to all parts of the country
R : saw the introduction of
S : leading the growth of
6 : India's composite culture.

The Proper sequence should be:

  • (A) PRSQ
  • (B) PSQR
  • (C) RPQS
  • (D) SPQR
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master History

79) Find out the odd one

  • (A) Hiuen-Tsang: Acquired knowledge of Indian society through literature
  • (B) AI-Biruni: Given valuable account about Harshavardhana
  • (C) Megasthenes: Describes about the Indo-Persian relations
  • (D) Ptolemy: Written a geographical treatise on India
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master History

80) Which of the following statement is wrong?

  • (A) Sunga dynasty was founded by pushyamitra
  • (B) Ashoka the great Mauryan king died in 332 BC
  • (C) Ashoka invaded the Kalinga in 261 BC
  • (D) Chandragupta Maurya earned the title of the Liberator
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 102 | Page : 8

Jump to

TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions, BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK