Home
Exams
BANK CLERK MCQs
Page 14
35500+ Important MCQs for BANK CLERK
35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.
Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 14 of Department 102]
131) What device for new parents did Ann Moore invent in 1969?
(A) Bottle warmer
(B) Baby monitor
(C) Disposable diaper
(D) Infant carrier
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
132) Permanent hardness of water may be removed by the addition of
(A) Alum
(B) Potassium permanganate
(C) Sodium carbonate
(D) Lime
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
133) On which of the following plants did Gregor Mendal perform his classical experiment?
(A) Wheat
(B) Gram
(C) Pea
(D) Maize
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
134) Paleontology is a branch of science that deals with the
(A) Origin and growth of plants
(B) Formation of new stars
(C) Behaviour of animals
(D) The forms of life as revealed by fossils of animals or plants
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
135) Out of the following pairs, choose the pair in which the physical quantities do not have identical dimension?
(A) Pressure and Young's modules
(B) Planck's constant and Angular momentum
(C) Impulse and moment of force
(D) Force and rate of change of linear momentum
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
136) Who is largely responsible for breaking the German Enigma codes, created a test that provided a foundation for artificial intelligence?
(A) Charles Babbage
(B) George Boole
(C) Alan Turing
(D) Jeff Bezos
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
137) Optical fibre works on the
(A) Scattering
(B) Principle of refraction
(C) Interference
(D) Total internal reflection
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
138) What invention caused many deaths while testing it?
(A) Dynamite
(B) Race cars
(C) Parachute
(D) Ladders
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
139) Plants growing on sand are called as
(A) Psammophytes
(B) Lithophytes
(C) Chasmophytes
(D) Oxylophytes
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
140) What is RISC?
(A) Remodelled Interface System Computer
(B) Remote Intranet Secured Connection
(C) Reduced Instruction Set Computer
(D) Runtime Instruction Set Compiler
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 102 | Page : 14
Jump to Go
TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions,
BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK