Home
Exams
BANK CLERK MCQs
Page 20
35500+ Important MCQs for BANK CLERK
35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.
Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 20 of Department 102]
191) The constitution of India is
(A) Rigid
(B) Flexible
(C) Very rigid
(D) Party rigid, partly flexible
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
192) Who called Indian Federalism as the Co-operative Federalism ?
(A) G. Austin
(B) K.C. Wheare
(C) Sir Ivor Jennings
(D) D.D. Basu
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
193) There are provison in the constitution to ensure the independence of
(A) Parliament
(B) Judiciary
(C) Citizens
(D) None of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
194) Which of the following countries enjoys a federal form of government ?
(A) China
(B) USA
(C) Cuba
(D) Belgium
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
195) The most essential feature of a federal government is
(A) Division of a Power between the federal and state government
(B) Supermacy of Parliament
(C) Supermacy Judiciary
(D) Single Citizenship
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
196) In Indian Polity, the executive is subordinate to the
(A) judiciary
(B) Legislature
(C) Election Commission
(D) Union Public Service Commission
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
197) How many Articles consists in the Indian Constitution ?
(A) 448 Articles
(B) 120 Articles
(C) 280 Articles
(D) 750 Articles
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
198) The declaration that Democracy is a Government of the people, by the people, for the people; was made by:
(A) Abraham Lincon
(B) George Washington
(C) Theodre Roosevelt
(D) Winston Churchill
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
199) At which of its session, did the Congress officially accept the 'Socialistic Pattern of Society' ?
(A) Bombay Session of 1953
(B) Avadi Session of 1955
(C) Calcutta Session of 1957
(D) Nagpur Session of 1959
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
200) Which of the following official documents is related with India ?
(A) White Paper
(B) Green Paper
(C) Yellow Book
(D) Blue Book
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 102 | Page : 20
Jump to Go
TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions,
BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK