Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 10
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 10 of Department 130]
91) Commercial nitric acid is coloured as it contains dissolved:
(A) Oxygen
(B) Nitrous oxide
(C) Nitrogen dioxide
(D) Coloured impurities
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
92) Bone ash contains
(A) Calcium sulphate
(B) Calcium phosphate
(C) Calcium hypophosphate
(D) Phosphoric sulphate
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
93) Ozone layer in the upper parts of the atmosphere serves as a protective shield against harmful
(A) SO2 in the air
(B) solar infrared radiation
(C) CO2 in the air
(D) solar ultraviolet radiation
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
94) Which among the given is used as filler in tyre of rubber
(A) Graphite
(B) Coke
(C) Coal
(D) Carbon black
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
95) Iodine value is used to estimate
(A) Alkali content in oil
(B) Carboxylic groups in oil
(C) Unsaturation in oil
(D) Hydroxyl groups in oil
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
96) What is Zeolite
(A) Dehydrated Calcium Sulphate
(B) Hydrated Aluminosilicate
(C) Dehydrated Aluminosilicate
(D) Hydrated Calcium Sulphate
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
97) Which of the following gas is used for converting vegetable oils into saturated fats -
(A) H2
(B) SO2
(C) O2
(D) CI2
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
98) Certain substances loose their electrical resistance completely at super low temperature. Such substances are called.
(A) Dielectrics
(B) Perfect conductors
(C) Super conductors
(D) Semi conductors
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
99) Which one of the following is not radioactive?
(A) Zirconium
(B) Francium
(C) Tritium
(D) Astatine
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
100) The solubility of the alkali metal carbonates
(A) Does not show regular variation
(B) Increases at first and then decreases
(C) Increases as we go down the group
(D) Decreases as we go down the group
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 130 | Page : 10
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO