Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 5
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 5 of Department 130]
41) An instrument that records earthquakes is
(A) Thermograph
(B) Ediograph
(C) Ergograph
(D) Seismograph
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
42) Production of beats is a result of the phenomenon of
(A) Interference
(B) Superposition
(C) Resonance
(D) Reflection
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
43) A barometer is kept inside a bell jar. Air is slowly pumped out of the jar.
(A) The bell jar breaks up
(B) The mercury level starts rising
(C) The mercury level does not change
(D) The mercury level starts falling
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
44) While ascending a hill, the driver of the vehicle keeps the gear ratio
(A) less than 1
(B) either equal to or greater than 1
(C) equal to 1
(D) greater than 1
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
45) The fundamental characteristic of all waves are
(A) Wavelength
(B) Frequency
(C) Velocity
(D) All the above
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
46) Which among the given is a supercooled liquid -
(A) Teflon
(B) Glass
(C) Mercury
(D) Ice Cream
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
47) In a chemically pure state, diamonds are
(A) Monochromatic
(B) Polychromatic
(C) Colourless
(D) None of these
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
48) Air is said to be saturated when:
(A) it contains max. content of water vapour
(B) its pressure is min.
(C) its thickness is max.
(D) it blows over the barren land
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
49) Which among the given is used to increase the anti-knocking property of petrol
(A) Tetraethyl lead
(B) Tetramethyl lead
(C) Trimethyl lead
(D) Triethyl lead
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
50) The colour of violet glass is due to the presence of
(A) Nickel
(B) Chromium
(C) Manganese
(D) Cobalt
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 130 | Page : 5
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO