Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 17
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 17 of Department 130]
161) 'Dress' is related to 'Body' in the same way as 'Bangles' is related to:
(A) Glass
(B) Lady
(C) Wrist
(D) Beauty
Correct Answer - Option
(C)
Explanation :
As 'Dress' is worn on 'Body' similarly 'Bangles' are worn on 'Wrist'.
162) 'College' is related to 'Teachers' in the same way as 'Hospital' is related to:
(A) Doctors
(B) Patients
(C) Medicine
(D) Beds
Correct Answer - Option
(A)
Explanation :
As teaching is done by 'Teachers' in the 'College' similarly treatment is done by 'Doctors' in the 'Hospital'.
163) 'Flower' is related to 'Bud' in the same way as 'Fruit' is related to:
(A) Seed
(B) Tree
(C) Flower
(D) Stem
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
164) 'Jade' is related to 'Green' in the same way as 'Garnet' is related to:
(A) Red
(B) Blue
(C) Orange
(D) Yellow
Correct Answer - Option
(A)
Explanation :
'Jade' is a 'green' precious stone in the same way 'Garnet' is a 'red' precious stone.
165) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) 246
(B) 356
(C) 527
(D) 639
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
166) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) 22 - 3
(B) 28 - 4
(C) 36 - 5
(D) 43 - 6
Correct Answer - Option
(B)
Explanation :
In all other pairs, the first number when divided by the second, leaves 1 as remainder.
167) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) 0.50, 1.5 , 3.00, 0.25
(B) 0.5, 0.75, 1.5, 1.00
(C) 0.5, 0.75, 1.5, 1
(D) 1.0, 1.5, 3.00, 2.00
Correct Answer - Option
(A)
Explanation :
In all other groups, the numbers are in the ratio 2 : 3 : 6 : 4
168) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) (18 , 45)
(B) (23 , 14)
(C) (29 , 82)
(D) (36 , 27)
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
169) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) 12 - 72
(B) 24 - 48
(C) 60 - 74
(D) 84 - 96
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
170) Find the odd number / letters / word from the given alternative:
(A) 4, 16, 24, 12
(B) 2, 8, 4, 16
(C) 1, 4, 2, 8
(D) 3, 12, 6, 24
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 130 | Page : 17
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO