Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 8
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 8 of Department 130]
71) The names of the scientists, Newlands, Mendeleev and Meyer are associated with the development of
(A) Metallurgy
(B) Atomic structure
(C) Discovery of elements
(D) Periodic table of elements
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
72) Which among the given is used to remove ink & rust stains on cloth -
(A) Alcohol
(B) Ether
(C) Oxalic acid
(D) Kerosene oil
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
73) Soldering of two metals is possible as of the property of:
(A) Viscosity
(B) Surface tension
(C) Cohesion
(D) Osmosis
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
74) The 'Greenhouse effect' is mainly due to rise in atmospheric
(A) Nitrogen
(B) Ozone
(C) Carbon dioxide
(D) Sulphur dioxide
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
75) A colloidal system in which a liquid is dispersed in a liquid is called
(A) emulsion
(B) gel
(C) precipitate
(D) sol
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
76) The chemical name of baking soda is
(A) Sodium bicarbonate
(B) Sodium chloride
(C) Sodium nitrate
(D) Sodium carbonate
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
77) Night photography & photopraphy in mist & fog are possible using
(A) ultra-violet radiation
(B) gamma radiation
(C) infra-red radiation
(D) microwave radiation
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
78) The fuel used in an atomic reactor is
(A) Uranium
(B) Coal
(C) Petrol
(D) Combustable gases
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
79) The dynamo converts
(A) electrical energy into mechanical energy
(B) mechanical energy into electrical energy
(C) magnetic energy into mechanical energy
(D) mechanical energy into magnetic energy
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
80) Fat can be separated from milk in a cream separator as of:
(A) Cohesive force
(B) Centripetal force
(C) Centrifugal force
(D) Gravitational force
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 130 | Page : 8
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO