Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 2
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 2 of Department 130]
11) Where did Sumtinath Tirthankar attained Nirvana?
(A) Sammed Shikhar
(B) Parsnath
(C) Girnar
(D) Pawapur
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
12) In what respect did Jainism differ from Buddhism?
(A) In its stress on the doctrine of ahimsa
(B) In denying the authority of the Vedas
(C) In opposing animal sacrifice
(D) In its attitude towards trade
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
13) Which of the doctrines of Jainism was added by Mahavira?
(A) Do not speak a lie
(B) Observe continence
(C) Do not commit violence
(D) Do not steal
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
14) Sumtinath Tirthankara was born from whose womb?
(A) Tara
(B) Marudevi
(C) Vijaya
(D) Sumangla
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
15) Because of his virtuous deeds Ajitnath Tirthankara was born from whose womb?
(A) Vijaya
(B) Tara
(C) Sharmestha
(D) Geeta
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
16) After receipt of Diksha, under which tree Abhinandannath Tirthankar attained Kaivalya gyan (enlightenment)?
(A) Neem
(B) Devdar
(C) Vat
(D) Priyangu
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
17) The term 'Upanishad' Literally implies
(A) Knowledge
(B) Wisdom
(C) Sitting near
(D) Recitation
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
18) The caste system of India was created for
(A) Immobility of labour
(B) Recognization of the dignity of labour
(C) Economic uplift
(D) Occupational division of labour
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
19) The first Bhakti Movement was organised by
(A) Nanak
(B) Meera
(C) Ramdas
(D) Ramanujacharya
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
20) Which Bhakti Saints known as Sri Gauranga, was a popular Vaishnava saint and reformer from Bengal?
(A) Chaitanya
(B) Mirabai
(C) Sankaracharya
(D) Kabir
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 130 | Page : 2
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO