Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 3
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 3 of Department 130]
21) Who was the the founder of the Ramanandi Sampradaya, the largest monastic Hindu renunciant community in modern times?
(A) Ramananda
(B) Tukaram
(C) Mirabai
(D) Kabir
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
22) What is meant by a 'Pir' in the Sufi tradition?
(A) The Supreme God
(B) The Guru of the Sufis
(C) The greatest of all Sufi saints
(D) The orthodox teacher who contests the Sufi beliefs
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
23) Which of the following is/are the compositions of Kabir?
(A) Bijak & Sakhi Granth
(B) Kabir Granthawali& Anurag Sagar
(C) Only B
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
24) Who wrote Shiksha Ashtak which was called as the cream of the Shastras?
(A) Mirabai
(B) Tulsidas
(C) Kabir
(D) Chaitanya
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
25) Sri Ramanuja Acharya was an Indian philosopher and is recognized as the most important saint of
(A) Sri Vaishnavism
(B) Sri Vaishavism
(C) Nirguna
(D) Sikkhism
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
26) Which of the following concept the Bhakti movement of Hinduism saw two ways of imaging the nature of the divine (Brahman)?
(A) Nirguna and Saguna
(B) Shaivism
(C) Sikkhism
(D) Jainism
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
27) The Sufi saint who maintained that devotional music was one way of moving closer to God was
(A) Muin-ud-din-Chisti
(B) Baba Farid
(C) Saiyid Mummed
(D) Shah Alam Bukhari
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
28) The fuel that is used in modern submarines is
(A) Nuclear fuel
(B) Petrol
(C) Diesel
(D) Coal
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
29) Element 106 was discovered by
(A) Seaborg
(B) Rutherford
(C) Lawrence
(D) Kurchatove
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
30) If a bomb is released from a plane moving with uniform velocity, then by the time the bomb reaches the ground, the plane will be
(A) Ahead or behind, depending on its velocity
(B) Behind the bomb
(C) Ahead of the bomb
(D) Vertically above the bomb
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 130 | Page : 3
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO