Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 7
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 7 of Department 130]
61) If there is a circular hole in a metal plate, what happens to the radius of the hole when the plate is heated -
(A) Unchanged
(B) Depends upon the metal
(C) Increases
(D) Decreases
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
62) Microphone is a device which transforms the
(A) light signal into sound signal
(B) sound signal into current signal
(C) current signal into sound signal
(D) sound signal into light signal
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
63) It is easier for a man to swim in sea water, than in river water as
(A) the sea is wider than the river
(B) the density of sea water is lesser than the density of river water
(C) the sea is-deeper than the river
(D) the density of sea water is more than the density of river water
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
64) The sharpness of a television image is termed as its
(A) Resolution
(B) Clarity
(C) Colour
(D) Graphics
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
65) The radiation that can penetrate deepest in our body
(A) UV-radiation
(B) b-particles
(C) Gamma-particles
(D) Alpha-particles
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
66) White phosphorus is always kept under
(A) kerosene
(B) benzene
(C) ether
(D) water
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
67) Gamma rays have greatest similarity with
(A) b-rays
(B) a-rays
(C) U.V.-rays
(D) X-rays
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
68) Limestone is a raw material used by which industry -
(A) Petrochemicals
(B) Aluminium
(C) Cement
(D) Fertilizers
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
69) If all bullets could not be removed from gun shot injury of a man, it may cause poisoning by
(A) Iron
(B) Arsenic
(C) Mercury
(D) Lead
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
70) Charcoal is
(A) Crystalline
(B) Amorphous
(C) Hygroscopic
(D) None of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 130 | Page : 7
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO