Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 4
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 4 of Department 130]
31) Which among the given caused radioactive pollution along the coast of Kerala -
(A) Plutonium
(B) Thorium
(C) Zinc
(D) Radium
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
32) What is the most commonly used substance in fluorescent tubes
(A) Sodium oxide & argon
(B) Sodium vapour & neon
(C) Mercury oxide & neon
(D) Mercury vapour & argon
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
33) Tesla is a unit of magnetic
(A) flux
(B) moment
(C) induction
(D) field
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
34) The chemical name of 'Common salt' is
(A) Sodium nitrate
(B) Sodium chloride
(C) Ammonium chloride
(D) Calcium chloride
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
35) The residue left after extracting juice from sugarbeet & sugarcane is called
(A) molasses
(B) biomass
(C) whey
(D) bagasse
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
36) Which among the given cannot be purified by sublimation?
(A) Naphthalene CARBON AND ORGANIC CHEMICALS
(B) Citric acid
(C) Iodine
(D) Camphor
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
37) Which of the following is not a radio-active element
(A) Radium
(B) Thorium
(C) Cadmium
(D) Uranium
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
38) Galena is a mineral of
(A) calcium
(B) lead
(C) iron
(D) gold
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
39) Which among the given is not a compound of calcium?
(A) Gypsum
(B) Chalk
(C) Molybdenum
(D) Marble
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
40) What do you understand by the term Espuma -
(A) Soap
(B) Calcium
(C) Salt
(D) Foam
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 130 | Page : 4
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO