Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 9
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 9 of Department 130]
81) Chemical name of bleaching powder is:
(A) Calcium hypochlorite
(B) Calcium chlorate
(C) Calcium chloro hypochlorite
(D) Calcium bi chloride
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
82) At which place are mesons found -
(A) Laser beam
(B) Gamma rays
(C) X-rays
(D) Cosmic rays
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
83) Which among the given is optical illusion -
(A) Halo
(B) Earthshine
(C) Rainbow
(D) Mirage
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
84) In the remote control of television, electromagnetic waves used are
(A) ultraviolet
(B) radiowave
(C) microwave
(D) infrared
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
85) Poison used for killing rats is
(A) Magnesium phosphide (Mg3 P2)
(B) Magnesium nitride (Mg3N2)
(C) Zinc phosphide (Zn3 P2)
(D) Calcium phosphide (Ca3 P2)
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
86) Which of the following of the inert gases can form compounds -
(A) Helium
(B) Krypton
(C) Argon
(D) Xenon
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
87) 'Plum Pudding Model' for an atom was proposed by
(A) Robert Boyle
(B) Ernest Rutherford
(C) J. J. Thomson
(D) Antoine Lavoisier
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
88) An emulsion is a colloid of a
(A) liquid in a liquid
(B) gas in a liquid
(C) gas in a solid
(D) liquid in a gas
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
89) Milk tastes sour when kept in the open for sometime due to the formation of
(A) lactic acid
(B) citric acid
(C) acetic acid
(D) carbonic acid
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
90) Which one of the following materials is very hard and very ductile?
(A) Cast iron
(B) Tungsten
(C) Carborundum
(D) Nichrome
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 130 | Page : 9
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO