Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 15
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 15 of Department 130]
141) Which among the given elements is not radio-active
(A) Uranium
(B) Radium
(C) Plutonium
(D) Zirconium
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
142) Which among the given is not a noble gas
(A) Argon
(B) Hydrogen
(C) Helium
(D) Neon
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
143) Which Bhakti saint believes that through love and devotion, song and dance, a devotee can feel the presence of God?
(A) Gnanadev
(B) Chaitanya
(C) Namadeva
(D) Ekanatha
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
144) Who was the disciple of Vallabhacharya?
(A) Tulsidas
(B) Surdas
(C) Tukaram
(D) Ramanuja
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
145) Which of the following Bhakti Reformers influenced by the preaching of Sufi teachers?
(A) Ramananda
(B) Kabir
(C) Nanak
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
146) Who wrote Vedanta-Parijatasourabha, a commentary on the Brahma Sutra, in simple language?
(A) Nimbarka
(B) Ramanuja
(C) Madhva
(D) Vallabhacharya
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
147) Bhakti Saint who was contemporary of Sivaji?
(A) Namadev
(B) Ekanatha
(C) Tukaram
(D) Gnanadeva
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
148) Kabir was a disciple of
(A) Ramananda
(B) Ramanujana
(C) Shakracharya
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
149) Which Bhakti Saints writings influenced Hinduism's Bhakti movement and his verses are found in Sikhism's scripture Adi Granth?
(A) Ramananda
(B) Kabir
(C) Mirabai
(D) Tukaram
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
150) Idioms and phrases for - To give a rap on the knuckles
(A) To eulogise
(B) To chatise
(C) To condemn
(D) To rebuke
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 130 | Page : 15
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO