30000+ Important MCQs for POLICE SI

30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.


Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 16 of Department 39]

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

151) Hemant in order to go to university started from his house in the east and came to a crossing. The road to the left ends in a theatre, straight ahead is the hospital. In which direction is the university?

  • (A) North
  • (B) South
  • (C) East
  • (D) West
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

152) After walking 6 km, I turned to the right and then walked 2 km. After then I turned to the left and walked 10 km. In the end, I was moving towards the North. From which direction did I start my journey?

  • (A) North
  • (B) South
  • (C) East
  • (D) West
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

153) Ravi left home and cycled 10 km towards South, then turned right and cycled 5 km and then again turned right and cycled 10 km. After this he turned left and cycled 10 km. How many kilometers will he have to cycle to reach his home straight?

  • (A) 10 km
  • (B) 15 km
  • (C) 20 km
  • (D) 25 km
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

154) Reena walked from A to B in the East 10 feet. Then she turned to the right and walked 3 feet. Again she turned to the right and walked 14 feet. How far is she from A?

  • (A) 4 feet
  • (B) 5 feet
  • (C) 24 feet
  • (D) 27 feet
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Physics

156) Metals are good conductors of electricity because:

  • (A) They contain free electrons.
  • (B) The atoms are lightly packed.
  • (C) They have high melting point.
  • (D) All of the above.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

157) Find the correctly spelt words.

  • (A) Skillful
  • (B) Skillfull
  • (C) Skilfull
  • (D) Skilpull
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Skillful

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

158) Find the correctly spelt words.

  • (A) Judicious
  • (B) Cancious
  • (C) Dilicous
  • (D) Gracous
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Judicious

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

159) Find the correctly spelt words.

  • (A) Gaurantee
  • (B) Guarantee
  • (C) Garuntee
  • (D) Guaruntee
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Guarantee

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

160) Find the correctly spelt words.

  • (A) Friming
  • (B) Burnning
  • (C) Running
  • (D) Fryng
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Running

You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 39 | Page : 16

Jump to

TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions, POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI