30000+ Important MCQs for POLICE SI

30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.


Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 17 of Department 39]

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

162) Find the correctly spelt words.

  • (A) Accomplish
  • (B) Acomplush
  • (C) Ackmplesh
  • (D) Accompalish
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Accomplish

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

163) Find the correctly spelt words.

  • (A) Puerrile
  • (B) Puerrille
  • (C) Purrile
  • (D) Puerile
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Puerile

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

164) Find the correctly spelt words.

  • (A) Satelite
  • (B) Sattelite
  • (C) Satellite
  • (D) Sattellite
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Satellite

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

165) Find the correctly spelt words.

  • (A) Inoculation
  • (B) Innoculation
  • (C) Inocculation
  • (D) Inocullation
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Inoculation

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

166) Find the correctly spelt words.

  • (A) Velnerable
  • (B) Vulnarable
  • (C) Vulnerable
  • (D) Valnerable
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Vulnerable

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Politics

167) The constitution provides prohibition of traffic in human beings and forced labour under

  • (A) Article 23
  • (B) Article 43
  • (C) Article 33
  • (D) Article 231
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

The constitution provides prohibition of traffic in human beings and forced labour under Rights against Exploitation (Article 23).

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Politics

169) The suppression of Immoral Traffic in women and Girls Act was passed in :

  • (A) The year 1950
  • (B) The year 1958
  • (C) The year 1956
  • (D) The year 1962
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandani • 10.97K Points
Tutor II Politics

170) Dr. B. R. Ambedkar described Directive Principles of state Policy as

  • (A) heart of the constitution
  • (B) novel features of the constitution
  • (C) conscience of the constitution
  • (D) backbone of the constitution
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Dr. B. R. Ambedkar described Directive Principles of state Policy as novel features of the constitution.

You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 39 | Page : 17

Jump to

TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions, POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI