Home
Exams
POLICE SI MCQs
Page 20
30000+ Important MCQs for POLICE SI
30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.
Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 20 of Department 39]
191) Idioms and phrases for- In the teeth of
(A) real cause
(B) in the face of
(C) in the end
(D) to chase
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
192) Idioms and phrases for- Without a doubt
(A) No idea
(B) For certain
(C) Without knowledge
(D) Without laws
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
193) When was the White paper based on the recommendations of the Third Round Table Conference published?
(A) 1919
(B) 1931
(C) 1933
(D) 1935
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
194) The two great Mughal rulers who wrote their own memories are:
(A) Babar and Jahangir
(B) Jahangir and Shahjahan
(C) Babar and Humayun
(D) Humayun and Akbar
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
195) The Mughal Empire extended up to Tamil territory in the South under the reign of
(A) Jahangir
(B) Akbar
(C) Aurangzeb
(D) Shahjahan
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
196) Who was successor of Shivaji
(A) Ramaraja
(B) Rajaram Chhatrapati
(C) Sahu II
(D) None of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
197) Who among the following was the last governor of Bengal appointed by the Mughal emperor ?
(A) Alivardi Khan
(B) Sujauddin Muhammad Khan
(C) Sarfaraz Khan
(D) Murshid Quli Khan
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
198) The most prominent of the various industries that flourished during the Mughal period was that of:
(A) Glass
(B) Leather
(C) Cotton textiles
(D) Ship building
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
199) Which one of the following saints’ name is associated with Shivaji ?
(A) Ram Das
(B) Tukaram
(C) Ramanand
(D) Chaitanya
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
200) Who translated Ramayana into Persian ?
(A) Badauni
(B) Isar Das
(C) Abul Fazi
(D) Abdul Latif
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 39 | Page : 20
Jump to Go
TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions,
POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI