Home
Exams
POLICE SI MCQs
Page 7
30000+ Important MCQs for POLICE SI
30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.
Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 7 of Department 39]
61) The Haripura Congress (1938) remains a milestone in Indian freedom struggles, because
(A) of the introduction of the idea of a planning commission
(B) of the acceptance of the Government of India Act, 1935 by the Congress
(C) it declared war on the British Empire
(D) it appointed Jawaharlal Nehru as the future Prime Minister of India
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
62) The birth and death years of Dr. B.R. Ambedker are :
(A) 1889, 1961
(B) 1877, 1961
(C) 1891, 1956
(D) 1886, 1951
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
63) Who among the following was elected as the President of All-India Khilafat Conference when it met at Delhi in 1919?
(A) Shaukat Ali
(B) M.A. Jinnah
(C) Mahatma Gandhi
(D) Motilal Nehru
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
64) The East India Company was founded in London during the reign of
(A) Aurangazeb
(B) Jahangir
(C) Akbar
(D) Shahjahan
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
65) The Mansabdari system introduced by Akbar was borrowed from the system in:
(A) Mongolia
(B) Turky
(C) Persia
(D) Afghanistan
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
66) The capital of the Mughal Empire was shifted from Agra to Delhi by:
(A) Shahjahan
(B) Jahangir
(C) Aurangzeb
(D) Humayun
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
67) Babar came to India originally from
(A) Seistan
(B) Khorasan
(C) khiva
(D) Ferghana
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
68) Who among the following pioneered Khilafat Movement?
(A) M.A. Jinnah
(B) Sir Syed Ahmed Khan
(C) Mahatma Gandhi
(D) Ali Brothers
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
69) Who amongst the following was involved in the Alipore Bomb case?
(A) Jatin Das
(B) Aurobindo Ghosh
(C) Bipin Chandra Pal
(D) S.N. Benerjee
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
70) Idioms and phrases for-
With open arms
(A) Warmly
(B) Cold blooded
(C) Resemble
(D) Coldly
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 39 | Page : 7
Jump to Go
TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions,
POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI