30000+ Important MCQs for POLICE SI

30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.


Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 6 of Department 39]

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach History

51) Who was the Viceroy of India at the time of Jallianwala Bagh Massacre?

  • (A) Lord Irwin
  • (B) Lord Chelmsford
  • (C) Lord Hardinge
  • (D) Lord Curzon
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach History

53) Who among the following Urdu poets was invited to the Second and Third round Table Conference?

  • (A) Josh Malihabadi
  • (B) Muhammad Iqbal
  • (C) Faiz Ahmad Faiz
  • (D) Firaq Gorakhpuri
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach History

54) The first movement launched against the British in India was

  • (A) Swadeshi Movement
  • (B) Khilafat Movement
  • (C) Quit India Movement
  • (D) Non-Cooperation Movement
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach History

55) The first women’s university in India was founded by :

  • (A) Dhondo Keshave Karve
  • (B) Rani Ahilya Devi
  • (C) J.C. Kumarappa
  • (D) Gandhiji
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach History

56) Who among the following led vaikom Satyagraha in 1924 ?

  • (A) Periyar E. V. Ramasamy
  • (B) K.P. Kesava Menon
  • (C) N. Kumaran Asan
  • (D) Shri Narayana Guru
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach History

57) ‘Mahatma’ was added before Gandhiji’s name during :

  • (A) Rowlatt satyagraha
  • (B) Amritsar session of INC in 1919
  • (C) Initial stages of Khilafat movement
  • (D) Champaran Satyagraha
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach History

58) The name of the famous person of India who returned the knighthood conferred on him by the British Government as a token of protest against the atrocities in Punjab in 1919 was:

  • (A) Syed Ahmed Khan
  • (B) Rabindra Nath Tagore
  • (C) Ashutosh Mukherjee
  • (D) Tej Bahadur Sapru
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach History

59) At which congress session did Dadabhai Naoroji announce that Swaraj was the goal of India’s political efforts?

  • (A) 1906 Calcutta session
  • (B) 1905 Banaras session
  • (C) 1893 Lahore session
  • (D) 1906 Calcutta session
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach History

60) Who said “I therefore want freedom immediately, this very night, before dawn if it can be had”?

  • (A) Mahatma Gandhi
  • (B) Pt. Jawaharlal Nehru
  • (C) Annie Besant
  • (D) Dr. Rajendra Prasad
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 39 | Page : 6

Jump to

TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions, POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI