30000+ Important MCQs for POLICE SI

30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.


Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 1 of Department 70]

S

Sandeep • 6.47K Points
Tutor III Biology

1) What is the number of the Chromosomes affected by Turner syndrome?

  • (A) 44
  • (B) 45
  • (C) 46
  • (D) 47
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Chromosomes number 45 is affected by Turner syndrome. Turner syndrome is a condition which affects only females. It results when one of the X chromosomes (sex chromosomes) is missing or partially missing.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Geography

2) Where is the “Pamban Railway Bridge” located?

  • (A) Western Ghats
  • (B) Palk Strait
  • (C) Eastern Ghats
  • (D) Malabar Coast
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

The “Pamban Railway Bridge” is located in Palk Strait in Tamil Nadu. It connects mainland India with Pamban Island. It is India’s first sea bridge.

C

Chandrakant • 6.73K Points
Tutor III Computer

3) Which of the following is not a component of an e-wallet ?

  • (A) User profile manager
  • (B) Digital cash
  • (C) Communication manager
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandrakant • 6.73K Points
Tutor III Computer

5) The _______, also called the Web, contains billions of documents.

  • (A) World Wide Web
  • (B) Domain
  • (C) Web Portal
  • (D) HTTP
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

World Wide Web (WWW or W3 or simply Web) is asystem of interlinked hypertext documents accessed via the Internet.

C

Chandrakant • 6.73K Points
Tutor III Computer

6) A _____ is a microprocessor based computing device.

  • (A) Personal computer
  • (B) Server
  • (C) Mainframe
  • (D) Workstation
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

A personal computer is a micro computer designed for use by only one person at a time. It is based on a micro processor technology that enables manufacturers to put an entire CPU on one chip. Business use PC for word processing, accounting, desktop publishing, and for running spreadsheet and database management applications. At home, the most popular use for PC is for playing games.

C

Chandrakant • 6.73K Points
Tutor III Computer

8) Which of the following are properties of USB?

  • (A) Platform dependent
  • (B) Software dependent
  • (C) Source dependent
  • (D) Platform independent
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

USB (Universal Serial Bus) is the most popular connection used to connect a computer to devices such as digital cameras, printers, scanners, and external hard drives. USB is a cross-platform technology that is supported by most of the major operating systems. It can run on any hardware platform (PC, Mac, etc.) or OS platform (Linux, MacOS, Unix, Windows, etc.). Unlike most removable drives, a USB drive does not require rebooting after it's attached, does not require batteries or an external power supply, and is not platform dependent.

C

Chandrakant • 6.73K Points
Tutor III Computer

9) To move to the bottom of a document, press _________.

  • (A) Shift key
  • (B) Home key
  • (C) Insert key
  • (D) Ctrl + End
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Ctrl + End is a keyboard shortcut used to jump to the end of all of the text in a page or document in MS word. When used alone, the end key moves the cursor to the end of the line, document, page, cell, or screen of where your cursor is positioned.

C

Chandrakant • 6.73K Points
Tutor III Computer

10) A flat metallic disk that contains a large amount of permanently stored information read optically is called a ______

  • (A) ALU
  • (B) RAM
  • (C) Monitor
  • (D) CD ROM
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

CD-ROM (Compact Disc-Read Only Memory) is a compact disc on which a large amount of digitized data can be stored and accessed but it can not be altered by the user-that is, it contains permanentlystored data which can not be changed.

You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 70 | Page : 1

Jump to

TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions, POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI