30000+ Important MCQs for POLICE SI

30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.


Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 6 of Department 70]

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

51) A and B together can do a work in 8 days, B and C together in 6 days while C and A together in 10 days, if they all work together, the work will be completed in :

  • (A) 4 4/9 days
  • (B) 5 5/47 days
  • (C) 3 3/4 days
  • (D) 3 3/7 days
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

52) A and B together can complete a work in 8 days and B and C together in 12 days. All of the three together can complete the work in 6 days. In how much time will A and C together complete the work ?

  • (A) 20 days
  • (B) 12 days
  • (C) 8 days
  • (D) 10 days
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

53) A can do a work in 6 days and B in 9 days. How many days will both take together to complete the work?

  • (A) 3 days
  • (B) 3.6 days
  • (C) 7.5 days
  • (D) 5.4 days
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

54) A and B together can do a work in 10 days. B and C together can do the same work in 6 days. A and C together can do the work in 12 days. Then A, B and C together can do the work in

  • (A) 8 2/7 days
  • (B) 5 5/7 days
  • (C) 28 days
  • (D) 14 days
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

55) A, B and C together can complete a piece of work in 30 minutes. A and B together can complete the same work in 50 minutes. C alone can complete the work in

  • (A) 150 minutes
  • (B) 80 minutes
  • (C) 60 minutes
  • (D) 75 minutes
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

56) A can do a piece of work in 4 hours; B and C can do it in 3 hours. A and C can do it in 2 hours. How long will B alone take to do it ?

  • (A) 24 hours
  • (B) 8 hours
  • (C) 10 hours
  • (D) 12 hours
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

57) While working 7 hours a day, A alone can complete a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. In what time would they complete it together, working 8 hours a day ?

  • (A) 3.6 days
  • (B) 2.5 days
  • (C) 3 days
  • (D) 4 days
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

58) A and B can complete a piece of work in 8 days, B and C can do it in 12 days, C and A can do it in 8 days. A, B and C together can complete it in

  • (A) 7 days
  • (B) 6 days
  • (C) 4 days
  • (D) 5 days
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master Reasoning

59) Assertion (A):
Inside the Earth, metals are present in a molten state.
Reason (R):
The earth absorbs the Sun's rays.

  • (A) If both 'A' and 'R' are true and 'R' is the correct explanation of 'A'
  • (B) If both 'A' and 'R' are true but 'R' is not the correct explanation of 'A'
  • (C) If 'A' is true but 'R' is false
  • (D) If 'A' is false but 'R' is true
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Inside the Earth, the high temperature and pressure keep the metals in a molten state.

The Earth does not absorb the Sun's rays but reflects them.

L

Lokendra Rathod • 2.31K Points
Master Reasoning

60) Assertion (A):
Mahatma Gandhi is considered as ‘Father of the Nation' in India.
Reason (R):
Mahatma Gandhi was the first Governor-General of Independent India.

  • (A) If both 'A' and 'R' are true and 'R' is the correct explanation of 'A'
  • (B) If both 'A' and 'R' are true but 'R' is not the correct explanation of 'A'
  • (C) If 'A' is true but 'R' is false
  • (D) If 'A' is false but 'R' is true
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

A is true and R is false. Mahatma Gandhi is considered as 'Father of the Nation' in India but he was not the first Governor-general of independent India.

You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 70 | Page : 6

Jump to

TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions, POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI