30000+ Important MCQs for POLICE SI

30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.


Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 19 of Department 70]

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary Math

181) The marked price of an electric iron is Rs.690. The shopkeeper allows a discount of 10% and gains 8%. If no discount is allowed, his gain per cent would be

  • (A) 28%
  • (B) 25%
  • (C) 20%
  • (D) 24%
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary Math

182) How much percent more than the cost price should a shopkeeper mark his goods so that after allowing a discount of 25% on the marked price, he gains 20% ?

  • (A) 55%
  • (B) 60%
  • (C) 70%
  • (D) 50%
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary Math

183) An article of cost price Rs.8,000 is marked at Rs.11,200. After allowing a discount of x% a profit of 12% is made. The value of x is

  • (A) 23%
  • (B) 22%
  • (C) 21%
  • (D) 20%
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary Math

184) A trader sells his goods at a discount of 20%. He still makes a profit of 25%. If he sells the goods at the marked price only, his profit will be

  • (A) 54.25%
  • (B) 50.25%
  • (C) 56.25%
  • (D) 25.56%
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary Math

185) The cost of manufacturing an article was Rs.900. The trader wants to gain 25% after giving a discount of 10%. The marked price must be :

  • (A) Rs.1000
  • (B) Rs.1200
  • (C) Rs.1500
  • (D) Rs.1250
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary Math

186) A shopkeeper buys an article for Rs.180. He wishes to gain 20% after allowing a discount of 10% on the marked price to the customer. The marked price will be

  • (A) Rs.300
  • (B) Rs.270
  • (C) Rs.210
  • (D) Rs.240
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary Math

187) The true discount on Rs.1, 860 due after a certain time at 5% is Rs.60. Find the time after which it is due.

  • (A) 1 year
  • (B) 9 months
  • (C) 10 months
  • (D) 8 months
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary Math

188) After allowing a discount of 12% on the marked price, a shopkeeper still gains 21%. The marked price is above the cost price by

  • (A) 42.5%
  • (B) 37.5%
  • (C) 25%
  • (D) 30%
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 70 | Page : 19

Jump to

TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions, POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI