Home
Exams
POLICE SI MCQs
Page 14
30000+ Important MCQs for POLICE SI
30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.
Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 14 of Department 70]
131) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
3, 7, 15, 39, 63, 127, 255, 511
(A) 15
(B) 39
(C) 63
(D) 127
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
132) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
380, 188, 92, 48, 20, 8, 2
(A) 8
(B) 20
(C) 48
(D) 188
Correct Answer - Option
(C)
Explanation :
The correct pattern is - 192, - 96, - 48, - 24, - 12, - 6.
So, 48 is wrong and must be replaced by (92 - 48) i.e. 44.
133) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
16, 22, 30, 45, 52, 66
(A) 30
(B) 45
(C) 52
(D) 66
Correct Answer - Option
(B)
Explanation :
The correct pattern is + 6, + 8, + 10, + 12, + 14.
So, 45 is wrong and must be replaced by (30 + 10) i.e. 40.
134) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
10, 26, 74, 218, 654, 1946, 5834
(A) 26
(B) 74
(C) 218
(D) 654
Correct Answer - Option
(D)
Explanation :
The correct pattern is x 3 - 4.
So, 654 is wrong and must be replaced by (218 x 3 - 4) i.e. 650.
135) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
24576, 6144, 1536, 386, 96, 24
(A) 96
(B) 386
(C) 1536
(D) 6144
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
136) Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Income
2. Status
3. Education
4. Well-being
5. Job
(A) 3, 1, 5, 2, 4
(B) 1, 3, 2, 5, 4
(C) 1, 2, 5, 3, 4
(D) 3, 5, 1, 2, 4
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
137) Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Rainbow
2. Rain
3. Sun
4. Happy
5. Child
(A) 4, 2, 3, 5, 1
(B) 2, 3, 1, 5, 4
(C) 4, 5, 1, 2, 3
(D) 2, 1, 4, 5, 3
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
138) Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Never
2. Sometimes
3. Generally
4. Seldom
5. Always
(A) 5, 2, 1, 3, 4
(B) 5, 2, 4, 3, 1
(C) 5, 3, 2, 1, 4
(D) 5, 3, 2, 4, 1
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
139) Antonym of FURTIVE
(A) straight
(B) obvious
(C) unambiguous
(D) open
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
140) Antonym of LUSCIOUS
(A) dry
(B) sour
(C) ugly
(D) stale
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 70 | Page : 14
Jump to Go
TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions,
POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI