Home
Exams
POLICE SI MCQs
Page 16
30000+ Important MCQs for POLICE SI
30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.
Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 16 of Department 70]
151) Fill in the blank with suitable word.
The machine is difficult to build ...... easy to maintain.
(A) but
(B) and
(C) for
(D) if
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
152) Fill in the blank with suitable word.
If you work beyond your capacity, you will naturally feel ......
(A) drowsy
(B) tired
(C) confident
(D) giddy
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
153) Fill in the blank with suitable word.
If you persists in telling lies to me I shall sue you ...... slander.
(A) to
(B) on
(C) for
(D) with
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
154) Fill in the blank with suitable word.
His father-in-law ...... him up in business.
(A) put
(B) made
(C) set
(D) built
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
155) Fill in the blank with suitable word.
...... works of reference are valuable as Encyclopedia, Brittanica.
(A) A few
(B) Few
(C) The few
(D) Fewer
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
156) Fill in the blank with suitable word.
This book is quite similar ......
(A) with the "Treasure Island"
(B) of that film we saw at school
(C) to the one I read last week
(D) than a story told by our teacher
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
157) In what year did the Symantec Corporation first release Norton Antivirus?
(A) 1990
(B) 1995
(C) 1988
(D) 1997
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
158) Radio telescopes are better than optical telescopes because
(A) They can detect faint galaxies which no optical telescope can
(B) They can work even in cloudy conditions
(C) They can work during the day and night
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
159) A moving coil instrument can be used to measure
(A) High frequency alternating current
(B) Low frequency alternating current
(C) Direct current
(D) Direct current and alternating current both
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
160) In an atomic nucleus, neutrons and protons are held together by
(A) Gravitational forces
(B) Exchange forces
(C) Magnetic forces
(D) Coulombic forces
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 70 | Page : 16
Jump to Go
TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions,
POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI