30000+ Important MCQs for POLICE SI

30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.


Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 10 of Department 70]

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III Geography

92) The river system which depends more on melting of snow for its water supply is the

  • (A) Ganga
  • (B) Indus
  • (C) Godavari
  • (D) Brahmaputra
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III Geography

93) River Luni drains into

  • (A) Kerala Coast
  • (B) Ganga delta
  • (C) Godavari delta
  • (D) Rann of Kachchh
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

River Luni drains into Rann of Kachchh. Luni River, also called Luni, river in Rajasthan state, western India. Rising on the western slopes of the Aravalli Range near Ajmer, where it is known as the Sagarmati, the river flows generally southwestward through the hills and across the plains of the region. It then enters a patch of desert before it finally dissipates into the wastes of the northeastern part of the marsh called the Rann of Kachchh (Kutch) in Gujarat state.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II Physics

94) A white and smooth surface is

  • (A) Good absorber and good reflector of heat
  • (B) Bad absorber and good reflector of heat
  • (C) Good absorber and bad reflector of heat
  • (D) Bad absorber and bad reflector of heat
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II Physics

96) The direction of heat flow between two objects depends on

  • (A) Their masses
  • (B) Their heat contents
  • (C) Their temperatures
  • (D) Whether they are in solid, liquid or gaseous state
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II Physics

97) Woollen cloth protects the body from cold because

  • (A) It is a good conductor of heat
  • (B) It is a poor conductor of heat
  • (C) External heat rays enter into the body through the woollen cloth
  • (D) It reflects heat
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II Physics

98) Hot water is poured simultaneously in four metallic tumblers painted outside with different paints. After some time the water will be found to have cooled most in the tumbler painted.

  • (A) Rough white
  • (B) Rough black
  • (C) Shining white
  • (D) Shining black
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II Physics

99) Hot water is poured simultaneously in four metallic tumblers painted outside with different points. After some time the water will be found to have cooled most in the tumbler painted.

  • (A) Rough white
  • (B) Rough black
  • (C) Shining white
  • (D) Shining black
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II Physics

100) Which of the following criterion is used for any metal to be used as a cooking material ?

  • (A) More specific heat
  • (B) More thermal conductivity
  • (C) Less thermal conductivity
  • (D) Less electrical conductivity
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 70 | Page : 10

Jump to

TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions, POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI