Home
Exams
POLICE SI MCQs
Page 17
30000+ Important MCQs for POLICE SI
30000+ MCQs for POLICE SI are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning POLICE SI MCQ Questions.
Learn POLICE SI MCQs with answers [Page 17 of Department 70]
161) The formula C6H5-CO-CH3 represents
(A) Acetophenone
(B) Acetic acid
(C) Acetone
(D) Phenyl acetate
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
162) Open circuit test on transformer measures
(A) Impedance and insulation resistance
(B) Voltage regulation
(C) Eddy current loss
(D) Core loss
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
163) The property of a substance to absorb moisture from the air on exposure is called
(A) Desiccation
(B) Efflorescence
(C) Osmosis
(D) Deliquescence
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
164) Pencil 'lead' is made up of
(A) Lampblack
(B) Lead oxide
(C) Charcoal
(D) Graphite
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
165) In certain diseases antibiotics are administered. The object is
(A) Inhibit the growth of bacteria
(B) Produce toxins against bacteria
(C) Stimulate production of white blood cells for fighting the disease
(D) Stimulate production of antibodies
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
166) CORN FLAKES - Who made them first?
(A) Nabisco
(B) Quaker
(C) Archers
(D) Kellogg
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
167) Which of the following is used as a moderator in nuclear reactor?
(A) Thorium
(B) Radium
(C) Ordinary water
(D) Graphite
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
168) For what does the world owe Almon Strowger a debt of gratitude?
(A) Traffic Lights
(B) Automatic Telephone Exchanges
(C) Parking Meters
(D) Vending Machines
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
169) The normal threshold of hearing is around
(A) 45-60 db
(B) 100-120 db
(C) 60-80 db
(D) 25-45 db
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
170) The planet which is farthest from the Sun is
(A) Neptune
(B) Pluto
(C) Saturn
(D) Uranus
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of POLICE SI Department : 70 | Page : 17
Jump to Go
TAGs: POLICE SI mcqs, important POLICE SI mcqs, important POLICE SI questions,
POLICE SI questions, mcq for POLICE SI, important mcq for POLICE SI, mcqs for POLICE SI, mcq questions for POLICE SI, mcq question for POLICE SI, prepare online for POLICE SI